info@mkkh.nl       |      06-38927283
Homeopathie MKKH Monique Koenders

Wat is homeopathie?

” Mild, veilig en effectief”

Homeopathie is een holistische geneeswijze, wat betekent dat de mens als geheel centraal staat. Als lichaam en geest niet in evenwicht zijn, kan een mens klachten krijgen of ziek worden, het lichaam geeft je een signaal…  Het belang is dan ook om de symptomen niet te onderdrukken, maar om de oorzaak aan te pakken en het evenwicht te herstellen, wat betekent dat we de mens mét de ziekte behandelen, en niet alleen de ziekte.

Homeopathie is erop gericht het zelfgenezend vermogen, dat iedereen in zich heeft, te stimuleren, zodat je lichaam het zetje krijgt om zelf weer goed te gaan reageren en de balans te herstellen.

Het principe van homeopathie is dat iemand van een aandoening of ziekte kan herstellen, door het toedienen van een homeopathisch geneesmiddel, dat gemaakt is van een middel dat bij een gezond mens dezelfde symptomen oproept als de betreffende aandoening of ziekte, het zogenaamde similium.

Dokter Samuel Hahnemann, de grondlegger van de homeopathie, ontdekte in 1790 dit principe toen hij een beetje kina-bast innam (de ruwe vorm van kinine). Hij kreeg alle verschijnselen van malaria, terwijl kinine juist bekend stond als een goed geneesmiddel tégen malaria. In zijn verdere leven heeft zo’n tachtig geneesmiddelen onderzocht door ze zelf in te nemen en nauwkeurig te registeren welke verschijnselen er optraden. Sindsdien zijn de proefnemingen doorgegaan. We kennen inmiddels zo’n paar duizend geneesmiddelen en het onderzoek gaat vandaag nog steeds door.

Homeopathische geneesmiddelen zijn mild, veilig en effectief. Ze vormen geen belasting voor het milieu en worden niet op dieren getest. Daarmee is homeopathie een duurzame en natuurlijke geneeswijze die goed is voor mens, dier en milieu.

Voor meer informatie over homeopathie kijk op de site van de vereniging homeopathie (https://vereniginghomeopathie.nl/) of op de site van de beroepsvereniging de Nvkh (https://www.nvkh.nl/)

Monique Konders Klassieke Homeopathie

Wil je meer informatie of een afspraak maken?

Bel of mail via onderstaande gegevens, ik reageer op werkdagen binnen 48 uur, bij spoed; laat een bericht achter, dan bel ik zo snel mogelijk terug.
 info@mkkh.nl
06-38927283
Postadres: Lage Heurnseweg 1a, 7095AA de Heurne
Praktijkadres: Maurits Prinsstraat 6, 7091CV Dinxperlo

Als klassiek homeopaat ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH) en RBCZ . De klassiek homeopaten die geregistreerd staan bij de NVKH voldoen aan hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan opleiding, nascholing, waarneming en de consulten worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed. De NVKH heeft voor al haar leden voorzien in een collectieve aansluiting bij de door het Ministerie erkende geschillencommissie Quasir.

KVK nr 86262130